Dedications
Jennifer S. ABBA - Dancing Queen 🙀😜 I love your music! Please play my song for this afternoon Mark Raven Queen - Another One Bites the Dust 😎 Dank voor de fijne muziek! Aaron Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing Heerlijk, die nostalgie ;-)

Peter van Velsen

Achtergrond

In de Jaren 80 liep Peter het radiopiraten-virus op en als dat eenmaal in je bloed zit, dan kom je er nooit meer van af. Hier is zijn verhaal…

Het radioloopbaan van Peter is begonnen met Mazda Radio in de gemeente Velsen, daarna kwam Multiwave FM, een commercieel station in de IJmond, dat vanuit het huis van Peter uitzond. Vervolgens kwamen Fire Star FM (een Nederlandstalig radiostation van Peter zelf) en Energy 99.2, ook een radioproject van Peter zelf.

Na voor de zoveelste keer opgerold te zijn werd Peter door de rechter veroordeeld tot een werkstraf bij de lokale omroep (Radio Plus). Die werkstraf leverde ontzettend veel radio-energie op. Peter kwam in contact met Ad Roberts, die alles vertelde over de zeezenders (foto onder).
Peter: “Tja, wat een mooie tijd had ik met hem. We deden samen de techniek en deelden heel veel verhalen”.

Plus werd later onder leiding van Marcel Oud (Erik Beekman) Radio Monique, op commerciële basis.
Peter verhuisde mee en heeft lang tijd voor Monique gedraaid. Daar kwam een eind aan met de frequentieverdeling – Monique kreeg geen FM-kavel toegewezen.
Radio Monique stopte en werd Seaport FM. Daar is Peter nog enige tijd actief geweest, maar het prikkelde niet meer, dus hield het voor hem op.

Het contact met Ad Roberts was intensief. Peter en Ad waren hechte vrienden en samen smeedden ze de plannen gesmeed voor Monique. Onder leiding van Ad Roberts werd het station opnieuw geboren in 2011. Er werd uitgezonden via internet en diverse kabel frequenties. Een gebrek aan inkomsten maakte stoppen noodzakelijk, dat de vrienden heel jammer vonden.

Echter gingen jaren overheen, maar Peter en Ad kwamen er niet overheen dat Monique er niet meer was. Toen er sprake was van het beschikbaar komen van frequenties op de middengolf laaide het vuur op.  Met Ad Roberts werden opnieuw plannen gesmeed om Monique terug te brengen op de middengolf.
Voor de terugkeer van Monique een feit kon worden, vriend Erik de Vries met de mededeling dat Ad Roberts was overleden.

Dat was een harde klap en lange tijd was de vraag: wat nu verder. Peter had Ad beloofd dat Monique terug zou komen – hoe dan ook. Na vele contacten met Peters goede vrienden Martin Verdoorn, bekend van Holland FM en Erik de Vries kon de belofte aan Ad Roberts waargemaakt worden:
Op 16 december 2020 was Radio Monique terug op de Middengolf!

Peter is algemeen directeur van Radio Monique en vanzelfsprekend lid van het management-team.

Foto: Monique DJ Ad Roberts, overleden in 2018.

Rate it

DjOwner

LISTEN WITH YOUR APP

0%