Dedications
Jennifer S. ABBA - Dancing Queen 🙀😜 I love your music! Please play my song for this afternoon Mark Raven Queen - Another One Bites the Dust 😎 Dank voor de fijne muziek! Aaron Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing Heerlijk, die nostalgie ;-)
Grondlegger van radio Monique in de jaren 80

Fred Bolland

Achtergrond

In mijn jeugd was muziek erg belangrijk. Mijn moeder had een grammofoonplaten zaak in ’s-Gravenhage. Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn moeder was geboren in Nederlands-Indië en was daardoor gespecialiseerd in Krontjong muziek en Country muziek. In ’s-Gravenhage woonde heel veel mensen uit Nederlands-Indië.

Mijn vader had een radiotelevisie winkel. Dus al jong kreeg ik alle ingrediënten mee voor de radio. Ik kan me dan ook precies herinneren dat de eerste radio-uitzendingen van de zeezender Veronica begonnen.

Later kreeg ik mijn eigen grammofoonplaten winkel in ’s-Gravenhage. Dit ging erg goed in die tijd. Ik was getrouwd met Monique.

Toen in 1974 de antizeezender van kracht werd, was ik ontzettend kwaad. Een groot onrecht vond ik, die politiek was ingegeven. In mijn winkel kwam Gerard van Dam. Hij had zojuist het zendschip Mi-Amigo gekocht op een veiling in Amsterdam.

Via Gerard kwam ik in de wereld van de zeezenders. Eerst met allerlei hand – en spandiensten, zoals het verkrijgen van gratis grammofoonplaten. Na de antizeezender, ging Gerard door met Radio Delmare. Daar ben ik echt voor het eerst bij de zeezenders betrokken geraakt. Na vele problemen, en later verschil van mening met Gerard kwam ik in contact met Ronan O’Rahilly, eigenaar van de Mi-Amigo. Ik ben toen, een beetje te enthousiast begonnen met de Nederlandse uitzendingen van radio Caroline.

Een winkel bemannen, een huwelijk hebben, een zeezender runnen. Dat ging niet goed. Ik raakte dan ook snel de controle kwijt over Caroline. Ben Bode kwam naast me om eigenlijk Caroline te bestieren. Ik ben via Ben, na het zinken van de Mi-Amigo, betrokken geraakt bij zijn project Radio Paradijs. Ben gaf me de mogelijkheid om via het schip van radio Paradijs, Radio Monique op te starten. Helaas toen greep de Nederlandse overheid, illegaal, in en was Radio Paradijs verdwenen.

Ronan O’Rahilly was inmiddels via de Ross Revenge begonnen met uitzendingen van radio Caroline op 963 kHz. Echter, het commerciële succes bleef uit en het geld raakte op en op een gegeven moment was de gasolie voor de generatoren ook op. Ik heb toen contact gezocht met Ronan en hem het plan voorgelegd van radio Monique. En zo startten de uitzendingen van Radio Monique. En nu, 26 jaar later, is Monique weer terug, en overal te ontvangen!!

Rate it

Owner

LISTEN WITH YOUR APP

0%