Dedications
Jennifer S. ABBA - Dancing Queen 🙀😜 I love your music! Please play my song for this afternoon Mark Raven Queen - Another One Bites the Dust 😎 Dank voor de fijne muziek! Aaron Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing Heerlijk, die nostalgie ;-)
Programmamaker

Luud van Eertwegh

Achtergrond

Vanaf 1970 heb ik mijn eerste schreden gezet in het diskjockeywereldje.
Mijn eerste radio programmaatjes deed ik in het midden van de jaren 70 op mijn zolderkamer.

Na mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige van 1970 tot 1974 kon ik van mijn hobby mijn werk maken en werkte ik vanaf 1977 tot mei 1988 in een grammofoonplaten winkel. Ik heb daar diverse revoluties meegemaakt; de opkomst van videocassette, de single cassette, de 12” single en natuurlijk de overgang van vinyl naar cd.

In die tijd kwam ik ook in contact met het radiowereldje. Aangezien Nederland in 1977 nog geen legale lokale radio kende, moest alles zogenaamd “illegaal”.

Mijn eerste muziekprogramma’s gingen de lucht in ergens in 1977 – 1978. De zender heette “De Peelpiraat” en zond uit vanuit Oirlo nabij Venray. Later volgden Radio Vrije Vogel Venray, Radio Wonderland Venray, Radio Caroline Helmond, Radio Vrij-Brabant, Radio Atlantis Belgie, Radio Royaal België, Omroep Venray, Gemert Centraal, Radio Kontakt, Sky-Line Streekradio, Centraal FM Gemert-Bakel en nog Radio Horizon Heeze Leende.

Radio is door de jaren heen een passie gebleven. Vroeger was ik echt op de hoogte van alle radio-initiatieven, maar door de veelheid van radiozenders is dit helaas behoorlijk afgezwakt.

In mei 2020 maakte ik mijn laatste programma’s voor Omroep Centraal Gemert Bakel. Daarna ondersteunde ik nog productie-werkzaamheden voor die omroep en begeleidde ik een samenwerking van Omroep Centraal en Omroep Kontakt (Laarbeek) om te komen tot een gezamenlijk radioprogramma. Bij deze gezamenlijke streekradio maak ik van maandag tot en met vrijdag het programma “Eertwegh In De Middag”.

Met een knipoog naar de zeezender historie ben ik sinds februari 2021 een nieuwe uitdaging aangegaan en maak ik radio voor de opnieuw gestarte legendarische zeezender Radio Monique Internationaal.

Ben je geïnteresseerd in mijn radioactiviteiten kijk dan gerust eens op
https://sites.google.com/site/luudvde/ en
http://brabantsradioarchief.jouwweb.nl/luud

Rate it

Dj

LISTEN WITH YOUR APP

0%