Dedications
Jennifer S. ABBA - Dancing Queen 🙀😜 I love your music! Please play my song for this afternoon Mark Raven Queen - Another One Bites the Dust 😎 Dank voor de fijne muziek! Aaron Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing Heerlijk, die nostalgie ;-)

Pop

Zondagmiddag Matinee

Achtergrond
share close
Zondag 1:00 pm 4:00 pm

Het Zondagmiddagmatinee vindt zijn oorsprong al eind jaren 70 toen dit programma uitgezonden werd op Radio Caroline. Later zou dit programma ook worden uitgezonden door Radio Monique.

De ingrediënten zijn eenvoudig. Een live radioprogramma waar zoveel mogelijk live-dj’s aanwezig zijn. In het programma wordt de nieuwe Satellietschijf bekend gemaakt en de dj’s mogen hun eigen hittip aankondigen. Het huidige Zondagmiddagmatinee komt live uit Arum (Friesland) of vanuit Hongarije. Omdat onze medewerkers overal in de wereld wonen kunnen ze helaas niet aanwezig zijn in de studio, maar zijn ze vaak wel in de buurt via whatsapp.

Het Zondagmatinee wordt gepresenteerd door Peter de Wit, een echte vrije-radio enthousiast. In 1969 kreeg hij op 5- jarige leeftijd zijn eigen radio van zijn ouders omdat deze helemaal gek werden van het draaien aan de radio in de huiskamer :-). Er zijn zelfs foto’s van een nog jongere Peter de Wit die druk bezig was met singletjes op de draaitafel te draaien in de huiskamer.
Op de eigen radio werd vooral geluisterd naar Veronica, jingles werden meegezongen en groot was ook het verdriet toen in 1974 Veronica met een snik en een ploep definitief uit de lucht ging.

Na een reis langs Mi- Amigo en Caroline werd er in 1979 een linnenkast op de zijkant neergezet en kwam daar een mengpaneel en twee draaitafels op te staan. Heel voorzichtig werd de “piraat”Peter de Wit geboren en de jaren 80 waren bij uitstek de jaren voor vrije radio vanaf land. Toen Monique halverwege de jaren 80 zendtijd huurde op de Ross Revenge was Peter de Wit al druk bezig met zijn eigen piraat, toch werd een proefbandje gestuurd. Uiteindelijk paste een onzeker verblijf op de Noordzee niet meer in de drukke werkzaamheden aan land.

De jaren 80 manier van “radiomaken” hoor je zondag tussen 13.00-16.00 uur. En wil je meepraten? Tijdens het programma is het WhatsAppnummer (06-50 555 000) altijd bereikbaar.


Zondagmiddag Matinee crew
Afleveringen van radioshowsRate it

LISTEN WITH YOUR APP

0%